Popoldne v boj za evropski finale štirje Slovenci

Popoldne bodo evropski finale v svojih paradnih disciplinah lovili Katja Fain kot tretja in Janja Šegel kot deveta na 200 m prosto, Peter John Stevens kot sedmi na 50 m prsno in Primož Šenica Pavletič kot 12. v disciplini 200 m hrbtno.

 

Popoldanski polfinalni nastop si je najprej priplaval Peter John Stevens v disciplini 50 m prsno. S časom 26,28 je zabeležil 8. izid kvalifikacij in se kot sedmi  (tretji italijanski plavalec je odpadel) uvrstil v polfinale. Najtežji nastop je za Stevensa prav jutranji in ta del je uspešno za njim: »Nekaj napakic je bilo tako, da z rezultatom nisem prav zadovoljen. Bo pa popoldne nov start, kjer se bom poskušal prebiti v finale.«

Trener Luka Berdajs dodaja: “Prvi korak je narejen, v polfinalu bo treba še nekaj dodati. Dirka za finale bo namreč zelo izenačena.”

Izjemno hitri sta bili v nadaljevanju kraulistki. Katja Fain se je z odlično jutranjo predstavo in dosežkom 1:55,65 na 200 m prosto zavihtela na tretje mesto kvalifikacij, Janja Šegel pa z osebnim rekordom 1:57,10 na 10. in se kot deveta prebila v polfinale.

Katjin nastop je ocenila trenerka Metka Sparavec: »Katja je odplavala kot sva se dogovorili. Popoldne ima nalogo, da se uvrsti v finale.«

Šeglova je svoj osebni rekord je izboljšala za dve stotinki sekunde. » Z nastopom sem zadovoljna. Saj sem odplavala nov osebni rekord. Popoldne ciljam na še boljši rezultat. Vem, da imam še rezerve. Glede na mojo hitrost na 100 m, lahko tudi na 200 m še marsikaj pokažem,« je povedala Šeglova.

 

Tretja Slovenka v tej disciplini Daša Tušek je z 2:03,73 zasedla 38.mesto. Za uvrstitev v polfinale je zadostoval izid 1:59,65.

 

V kvalifikacijah je z novim osebnim rekordom in uvrstitvijo v polfinale navdušil tudi Primož Šenica Pavletič. V disciplini 200 m hrbtno je plaval najhitreje v karieri, s časom 1:55,27 je svoj osebni rekord izboljšal za sekundo, zabeležil 14. mesto kvalifikacij in se kot 12. uvrstil v popoldanski polfinale. Na slovenski lestvici rezultatov vseh časov se je prebil na drugo mesto, pred Robertom Žbogarjem in za državnim rekorderjem Blažom Medveškom. »Sem zelo zadovoljen, imam pa še rezerve, predvsem na startu in to, upam, bom popravil popoldne, kjer štartam na nov osebni rekord,« je povedal Šenica Pavletič.

Tjaša Vozel na 50 m prsno in Sašo Boškan na 100 m prosto sta ostala v kvalifikacijah.

Tjaša Vozel je s časom 31,04 osvojila 25. mesto.  V polfinale je vodil izid 30,82.

Sašo Boškan pa je bil na 100 m prosto z 49,57 38. Za šestnajsterico je bilo treba plavati 48.13.

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.