Search
Search

Četrti dan EP v kratkih bazenih v Kazanu se je Janja Šegel z osebnim rekordom in 16. izidom kvalifikacij na 100 m hrbtno uvrstila v popoldanski polfinale. Svoj dosedanji, dve leti star, najboljši dosežek je z 59,37 izboljšala kar za sekundo. 

“S plavanjem sem zadovoljna, saj sem osebni rekord popravila za sekundo. Imam še nekaj rezerve, popoldne pa znova upam na najboljši izid in bomo videli kam me bo popeljal,” je bila vesela Šeglova. 

 

Z Janjino predstavo je zadovoljen tudi Matija Medvešek: “Stopnjuje formo, pridobila je še en štart, kar je zelo dobro pred 200 m prosto, ki jo čaka jutri.” 

 

Sašo Boškan pa je na 200 m prosto s časom 1:46,63 svoj osebni rekord izboljšal kar za sekundo in 25 stotink sekunde, kar je zadostovalo za 23. mesto. V polfinale je vodil izid  1:46,19. 

 

“Zelo sem zadovoljen, saj sem odplaval zelo pametno, super sem razdelil moči. Tu je nov osebni rekord, kar je odlično. Gremo dalje,” je nastop ocenil Sašo Boškan. Njegov trener Luka Berdajs pa: “Sašo iz nastopa v nastop lepo napreduje. Zdaj je tudi videl, da je zraven najboljših, kar je lepa vzpodbuda za nadaljnje delo.”