Search
Search

Janja Šegel na 100 m hrbtno 14. v Evropi

Janja Šegel je v polfinalu EP v kratkih bazenih v Kazanu v disciplini 100 m hrbtno z novim  osebnim rekordom 59,29 osvojila 14. mesto. Že v kvalifik


acijah je svojo najboljšo znamko izboljšala za sekundo, ter se prvič v karieri spustila pod minuto, v polfinalu pa je bila še 8 stotink sekunde hitrejša. Za finale je bilo treba plavati 57,64. 

 

Po vnovič dobri predstavi je 20-letna olimpijka povedala: “Z nastopom v polfinalu sem zelo zadovoljna, saj sem osebni rezultat spet izboljšala. Končala sem na 14. mestu in res sem lahko zadovoljna, saj te tehnike sploh ne treniram. Jutri me čaka paradna disciplina, 200 m prosto, kjer tudi najvišje ciljam. Upam, da bom že zjutraj odplavala osebni rekord in glede na mojo hitrost na 100 metrov, lahko pokažem marsikaj tudi na 200.” 

 

Trener Matija Medvešek je njen nastop, z nenavadnim začetkom, ocenil: “Kljub temu, da je skočila v vodo s slušalkami, se Janja ni zmedla in odplavala še bolje kot dopoldne ter pokazala konkurenčnost tudi v disciplini, ki ni njena.”