Search
Search

Janja Šegel z državnim rekordom do 10. mesta in najboljše slovenske uvrstitve v Kazanu

 Tretji dan EP v kratkih bazenih v Kazanu je 20-letna olimpijka Janja Šegel v polfinalu na 100 m prosto z novim državnim rekordom 53,67 osvojila odlično 10. mesto. Svojo rekordno znamko je izboljšala za 9 stotink sekunde, za finalom pa zaostala pol sekunde. Z 10. mestom je Šeglova poskrbela za najboljšo slovensko uvrstitev v Kazanu in tudi svojo najboljšo na evropskih prvenstvih v kratkih bazenih. Ravenčanka Janja Šegel po nastopu ni skrivala zadovoljstva: 

»Z rezultatom sem seveda zelo zadovoljna, saj sem odplavala osebni rekord in popravila svoj državni rekord. 10. mesto v Evropi je tudi dober pokazatelj, da na treningih dobro delam. Vem, da imam še malo rezerve, saj sem tudi tokrat naredila majhne napake. Finale je bila želja, ampak se z njim nisem obremenjevala, saj mi do prave šprinterke manjka še malo hitrosti. Jutri me čaka nastop na 100 m hrbtno. Cilj je odplavati pod minuto, potem bomo pa videli katero mesto bo. Prevelikih pričakovanj nimam, saj hrbtne tehnike ne treniram, zato bi mi že osebni rekord prinesel dovolj zadovoljstva.« 

»Glede na to, da sva prišla z višine, se forma lepo stopnjuje. Upam, da jutri še kaj doda na 100 m hrbtno in da bo »ta prava« v soboto, v disciplini 200 m prosto, kjer mora biti najboljša,« pa je nastope svoje varovanke ocenil trener Matija Medvešek. 

Poleg Šeglove bomo v jutrišnjih kvalifikacijah v Kazanu spremljali še en slovenski nastop. V disciplini 200 m prosto bo nastopil mladi Triglavan Sašo Boškan.