Search
Search

Janja Šegel uspešno v polfinale

Tretji dan EP v kratkih bazenih v Kazanu se je Janja  Šegel z 12. izidom na 100 m prosto uvrstila v popoldanski polfinale. 

Tjaša Vozel je s svojim najboljšim letošnjim izidom na 200 m prsno, pristala na 18. mestu, kot prva rezerva, Primož Šenica Pavletič pa je v disciplini 100 m hrbtno z osebnim rekordom osvojil 30. mesto. 

 

Slovenske nastope tretjega dne je odprla Janja Šegel. V disciplini 100 m prosto je s časom 54,05 zabeležila 12. izid kvalifikacij in se uvrstila v polfinale. 

 

»Zadovoljna sem z uvrstitvijo v polfinale, definitivno pa imam še ogromno rezerve,« je dopoldanski nastop ocenila Janja Šegel. »Naredila sem preveč napak, začetek je bil prenežen, tega si popoldne ne smem dovoliti. Popoldne bom štartala na osebni rekord, ki je tudi državni. Če bom nastopila tako, kot sem pripravljena in zmožna, potem je tudi finale dosegljiv,« je odločna Šeglova. 

 

Tjaši Vozel se po uvrstitvi v polfinale na 100 m prsno, med šestnajsterico na 200 m razdalji ni uspelo prebiti, pa čeprav je plavala najhitreje letos. Svoj najboljši letošnji dosežek je s časom 2:24,99 izboljšala za dobri dve sekundi, kar jo je vodilo na 18. mesto in mesto prve rezerve. 

 

»Z odplavanim sem zadovoljna, ker sem se trenutno v fazi treninga bolj posvečala 50 in 100 m disciplini. Malenkost smole za polfinale,« je sporočila Vozlova. 

 

Primož Šenica Pavletič je svoj prvi nastop v Kazanu končal v kvalifikacijah na 30. mestu, z osebnim rekordom 54,39 v disciplini 100 m hrbtno. Svoj dosedanji rekord je izboljšal za desetinko sekunde. 

“Mislim, da sem odplaval solidno, glede na to, da je dosežek moj osebni rekord. Ta je tudi dober pokazatelj za 200 m hrbtno, ki je moja glavna disciplina in v kateri ciljam na polfinale,” je zadovoljen Šenica Pavletič.