Katja Fain in Peter John Stevens suvereno v polfinale

Drugi dan EP v kratkih bazenih v Kazanu sta se Katja Fain s 5. izidom na 200 m delfin in Peter John Stevens, kot 13. in z osebnim rekordom v diciplini 100 m prsno, uvrstila v popoldanski polfinale, Janja Šegel pa je na 100 m mešano z osebnim rekordom ostala pred polfinalnimi vrati, kot druga rezerva. 

 

Slovenske nastope drugega dne je odprla Katja Fain. V disciplini 200 m delfin je s časom 2:09, 96 zabeležila 5. izid kvalifikacij in se zanesljivo uvrstila v polfinale, kar je bil tudi cilj dopoldanskega nastopa. “Plavala sem sproščeno, v polfinalu pa bom šla na vse, poskušala doseči osebni rekord in se uvrstiti v finale, ki je dosegljiv,” je  zadovoljna in odločna Katja Fain. “Plavati tehnično čimbolj pravilno in se z rezervo uvrstiti v polfinale,” pa je o dopoldanskem načrtu dodala njena trenerka Metka Sparavec in nadaljevala, da je Katjina popoldanska naloga, plavati čim hitreje, brez rezerve in se uvrstiti v finale. 

 

Peter John Stevens kaže, da je v življenjski pripravljenosti. Tako hiter na 100 m prsno še ni bil. Z osebnim rekordom 57,92 se je drugič v karieri spustil pod 58 sekund, svoj dosedanji rekord je izboljšal za 5 stotink sekunde, bil 16. in se (po pravilu dva na državo) s 13. izidom uvrstil v popoldanski polfinale. “Zelo sem zadovoljen z nastopom, po treh letih znova osebni rekord, pet tednov tekmujem in tekmovalni ritem je pravi. V polfinalu bom napadel s proge številka 1, pa da vidimo, če pridem v finale,” je navdušen Peter John Stevens

“Še vedno ima rezerve na podvodnih obratih in tudi prihod v cilj se ni izšel, samo plavanje pa super,” pa je nastop Stevensa ocenil trener Luka Berdajs in se zazrl že v popoldanski nastop, kjer »bo cilj odplavati najhitreje letos, brez napak, potem pa bomo videli kaj to pomeni.« 

 

Janja Šegel je svoj drugi nastop v Kazanu končala v kvalifikacijah, na 20. mestu, z osebnim rekordom 1:00,71 v disciplini 100 m mešano in kot druga rezerva. 

” Zelo sem zadovoljna, saj sem osebni rekord izboljšala kar za 4 sekunde. Po štirih letih, ko sem znova nastopila v tej disciplini, niti nisem vedela, kaj pričakovati, za polfinale mi je zmanjkalo 12 stotink, naslednjič bom štartala na rekord,” je nastop povzela Janja Šegel, ki je za državnim rekordom Klančarjeve zaostala dve desetinki sekunde.  

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.