Drugi dan EP v Kazanu Katja Fain 11., Peter John Stevens 13. 

Katji Fain se polfinalni nastop na 200 m delfin ni izšel po pričakovanjih, Peter John Stevens pa je na 100 m prsno še enkrat nastopil vrhunsko. Oba bosta novo priložnost za uvrstitev v finale lovila v svojih paradnih disciplinah. 

Katja Fain je v drugem slovenskem polfinalu na Evropskem prvenstvu v Kazanu v disciplini 200 m delfin s časom 2:10,16 osvojila 11. mesto. Njen državni rekord bi jo zanesljivo vodil v finale, za katerega pa bi morala biti v polfinalni predstavi dve sekundi hitrejša. 

»Nastop se mi definitivno ni posrečil. Finale je bil dosegljiv«, je povedala Katja Fain in nadaljevala, da bi jo »osebni rekord zanesljivo vodil v finale, ampak se mi nekako ni izšlo. Zjutraj sem plavala precej bolj lahkotno, zdaj pa sem praktično dosegla enak rezultat, ampak plavala veliko težje. Nisem ujela pravega ritma, ampak gledam naprej. Ta nastop bom poskušala čimprej pozabiti, se sprostiti in v soboto nastopiti v svoji paradni disciplini 200 m prosto, kjer upam na veliko boljši rezultat.« 

»Načrt je bil finale,« je še enkrat poudarila trenerka Metka Sparavec. »200 delfin je za Katjo “nova” disciplina in je ne zna odplavati. Nimamo izgovora. Prvih 100 m je dobro začela, potem pa ko,t da jo je odsekalo. Drugih 100 m se je že mučila in še sama ne vem, kaj je pravzaprav bilo. Za 200 prosto to nič ne pomeni. 200 prosto Katja zna odplavati in je že njena stalnica. Škoda, da se je danes zalomilo, ker je dobro pripravljena,« je še dodala Sparavčeva. 

Drugi slovenski polfinalist danes je bil Peter John Stevens, ki je na 100 m prsno še tretjič v karieri prebil mejo 58 sekund. S časom 57,99 je za 7 stotink sekunde zaostal za dopoldanskim izidom, 6 desetink sekunde pa za uvrstitvijo v finale. 

»Zelo sem zadovoljen z nastopom,, 13. mesto, blizu osebnega rekorda, stotinka pod 58 sekundami, vse to kaže dobro na 50 m prsno. Dal sem vse od sebe in sem zelo »naspidiran,« je bil zadovoljen Stevens. 

»Še en vrhunski nastop,« pa je Stevensonovo polfinalno predstavo ocenil trener Luka Berdajs. »Tudi tokrat je bilo sicer nekaj majhnih napak, ampak sva zadovoljna, z izkupičkom in rezultatom. Če je na 100 m odplaval osebni rekord, potem cilj za 50 m ostaja visok, a potrebno bo iti korak po koraku, najprej v polfinale, potem v finale. Konkurenca je zelo zgoščena in napaka te hitro oddalji od želene uvrstitve,« ostaja optimističen in samozavesten Berdajs. 

Da je bil polfinale izjemno hiter dokazuje tudi rekord evropskih prvenstev, ki ga je s 55,45 zabeležil Belorus Ilya Shymanovich. 

Tretji dan EP bomo v kvalifikacijah spremljali tri slovenske nastope. Janja Šegel se bo v svojem tretjem nastopu v Kazanu predstavila v disciplini 100 m prosto, Tjaša Vozel bo po polfinalu na 100 m prsno, nastopila še na 200 m prsno, Primož Senica Pavletič pa bo tekmovalno vročico v kazanskem bazenu prvič okusil v disciplini 100 m hrbtno. 

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.