Search
Search

Tjaša Vozel na 100m prsno 16. v Evropi

Tjaša Vozel je v prvem slovensko obarvanem polfinalu na EP v kratkih bazenih osvojila 16. mesto. V disciplini 100m prsno je s časom 1:06,92 za 64 stotink sekunde zaostala za svojim kvalifikacijskim izidom, za uvrstitev v finale pa je tokrat zadostoval čas 1:05,25. 

»Z nastopom v polfinalu, po dolgem času na veliki tekmi, sem kar zelo zadovoljna«, je po nastopu povedala Tjaša Vozel, za katero je to že deveto tovrstno prvenstvo po vrsti. »Bilo je nekoliko bolj na silo kot zjutraj, malenkost več napak, predvsem pri tretjem obratu, kjer se mi podvodni zaveslaj ni povsem izšel.  Skratka, drobne malenkosti, ki jih je treba popraviti. Pod črto pa…Sem zadovoljna, ker polfinale na EP je vseeno dober rezultat,« je dodala Tjaša Vozel, ki jo tretji dan prvenstva čaka še nastop na 200 m prsno, predzadnji dan pa na 50 m prsno. Glede na letošnji način treninga več pričakuje na krajši razdalji, kjer je bila letos že zelo blizu državnemu rekordu in upa, da ji ga v Kazanu uspe odplavati, na daljši razdalji pa upa na uvrstitev do 16. mesta. 

Selektor Gorazd Podržavnik je s slovenskimi nastopi prvega dne prvenstva zadovoljen. “Imamo dve uvrstitvi do 16. mesta, Daša Tušek, je bila 15. na 800m prosto, Tjaša Vozel pa 16. na 100m prsno. Imamo 20. mesto Saša Boškana na 400m prosto in 27. mesto Janje Šegel na 50m prosto, z novim osebnim rekordom. To je približno to, kar smo za prvi dan prvenstva tudi pričakovali in napovedovali. Prvenstvo bo še dolgo in že jutri so nove priložnosti za dokazovanje. Gremo dalje,” ostaja optimističen Podržavnik. 

 

Jutri bodo nastopili trije slovenski reprezentanti. Na 200 m delfin se bo predstavila državna rekorderka Mariborčanka Katja Fain,  Peter John Stevens bo plaval v disciplini 100 m prsno, Janja Šegel pa se bo preizkusila na 100 m mešano.