Stevens do zmage v Dohi

Doha, 22. oktobra (STA) – Plavalec kranjskega Triglava Peter John Stevens je drugič v sezoni zmagal v svetovnem pokalu. V Dohi si je z najboljšimi izidom sezone 26,10 sekunde na 50 m prsno razdelil zmago z Nizozemcem Arnom Kammingo. Tretje mesto je s 26,16 osvojil Nemec Fabian Schwingenschlögl.

“Arno je imel prav danes 26. rojstni dan in zmago bi mu moral skoraj podariti, a se je tako za oba razšlo na najlepši možen način,” je po zmagi na pol v šali za STA povedal Stevens.

Nato je vendarle bolj resno ocenil predzadnjo predstavo pred novembrskim evropskim prvenstvom v 25-metrskih bazenih v Kazanu: “Gre tako, kot sem si želel. Iz tekme v tekmo dvigujem formo in stopnjujem izid. Danes sem do zmage prišel v končnici, ko sem odlično prišel v cilj. Še malenkost več sem si želel na 100 m prsno, kjer pa pravi napredek še manjka, izidi, ki jih dosegam, pa so zelo konstantni.”

Kot pravi Stevens, iz Dohe neposredno potuje v Tatarstan na zadnjo tekmo svetovnega pokala in tam bo nato počakal tudi evropsko prvenstvo. “Zdaj bo pomembno, da ohranim stik z vodo in pravilno tempiram formo. S težkimi treningi bom zdaj tukaj zaključil.”

Zelo dobro je nastopila tudi mariborska olimpijka Katja Fain, ki je drugič v dveh dneh pristala na stopničkah. Na 200 m prosto je dosegla soliden izid 1:54,51 in prehitela jo je le Avstralka Madison Wilson z 1:53,54. Tretja je bila z velikim zaostankom Nemka Annika Brühl.

V soboto bo slovenske nastope v Dohi sklenila Fainova, ki je prijavljena za nastopa na 200 m mešano in 800 m prosto.

2021-10-22/20:08
ag/jz
© STA 2021

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.