Vrsta zanimivih obračunov na Ravnah

Ravne – Drugi dan državnega prvenstva v ravenskem bazenu je postregel z vrsto napetih obračunov. Začelo se je že na 800 m prosto, kjer je plavalec Olimpije Jaka Pušnik šele v končnici strl odpor Jevgenija Aliamovskija, ki nastopa za mariborski Branik, tretji je bil Matjaž Kek Bašelj (Triglav).

V ženski konkurenci je po pričakovanjih zmagala domača reprezentantka Daša Tušek, ki je osvojila že svoj drugi naslov, pred Leno Bornšek, ki je prvo odličje priplavala Celjanom in plavalko Ljubljane Niko Rotar.

Na 200 m hrbtno je reprezentant Ljubljane Primož Šenica Pavletič potrdil izredno formo ob koncu sezone in se z 2:00,55 na vsega desetinko sekunde približal osebnemu rekordu. Klubski uspeh je z drugim mestom dopolnil Daniel Maćešić Šulterer, domači ljubitelji plavanja pa so zaploskali tretjeuvrščenemu Anžetu Korošu.

Med dekleti so na zmagovalni oder stopile Liza Fortuna (Ljubljana), Špela Tomažič (Olimpija) in Ida Paternost (Ljubljana).

Zelo lep je bil moški finale na 100 m prosto, kjer je Ben Schwietert za vsega desetinko ugnal klubskega prijatelja iz Triglava Saša Boškana, še dve desetinki več je zaostal Jaka Pušnik iz Olimpije. Med dekleti je bil prepričljiva radovljiška reprezentantka Tjaša Pintar pred klubsko kolegico Mojco Marčun in plavalko Ljubljane Ulo Rožič.

Boškan se je nato veselil zmage na 200 m mešano, kjer sta mu na zmagovalnem odru čestitala Fužinarjev Jaš Berložnik in klubski kolega Nik Gladek. V ženski konkurenci je boj mladinskih reprezentantk dobila Olimpijina Sara Mihalič pred Triglavovo Zalo Pogačar in Tarin Rožič.

Drugi naslov na prvenstvu je osvojil tudi Peter John Stevens, ki je bil na 50 m prsno po pričakovanjih mnogo hitrejši od domačih plavalcev Lovra Kneza in Dejana Šteharnika. V ženski konkurenci je tretje zlato osvojila Pintarjeva pred Velenjčanko Nušo Erjavec in Tarin Rožič (Ljubljana).

Prav na koncu so bile na vrsti mešane moško-ženske štafete, kjer so imeli največ moči plavalci Olimpije pred Triglavani in Ravenčani.

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.