Tekmi večera Boškanu in Pintarjevi

Ravne na Koroškem – Uvodni dan državnega prvenstva v plavanju na Ravnah na Koroškem je v četrtek v absolutni konkurenci postregel z dvema napetima obračunoma za naziv najboljšega v državi. Na 400 m mešano je prvak postal Sašo Boškan iz kranjskega Triglava, na 100 m prsno pa Radovljičanka Tjaša Pintar.

Boškan je še enkrat več prikazal svojo borbenost in kot je to zdaj že v navadi, v končnici tekmo odločil v svoj prid. Njegov oster tekmec za zmago je bil Jevgenij Aliamovskij iz mariborskega Branika, ki je na zadnjem obratu še vodil, nato pa je Boškan v zadnjih 50 metrih prepričljivo premagal nasprotnika. Bron je osvojil Jaka Pušnik iz Olimpije.

V ženski konkurenci je bila prepričljivo najboljša domača reprezentantka Daša Tušek pred plavalko Ljubljane Tiaro Pšeničnik in Laro Mišvelj iz Olimpije.

Med dekleti na 100 m prsno pa sta se za zmago borili članska reprezentantka Pintarjeva in mladinska reprezentantka Sara Mihalič iz Olimpije. Na prvi in drugi polovici proge je bila malenkost boljša Pintarjeva, ki je imela z 1:11,31 v cilju dobre pol sekunde naskoka mlajšo tekmico. Bron je osvojil domača plavalka Nika Gerdej.

V moški konkurenci je bil zanesljiv “povratnik” Peter John Stevens iz Triglava pred Lovrom Knezom iz Fužinarja, mladi Jaša Benčič iz Pirana pa je z bronom potrdil, da se vnovič prebuja tudi plavanje na Obali, kjer je bil zadnji izstopajoč plavalec Matjaž Markič, veliko je obetal Marcel Primožič.

Na 50 m hrbtno se je drugič v enem večeru veselil Boškan, Enej Šalihovič iz Kopra je osvojil srebro in potrdil že na pisano o obalnih klubih, mladi Triglavan Rožle Pajntar pa bron. V ženski konkurenci je bila razred zase Celjanka Anemari Košak, ki nastopa za Olimpijo, pred domačima plavalkama Nejo Pšeničnik in Janjo Jamšek.

Na 200 m delfin je Vid Lovšin iz Ribnice poskrbel, da vsi moški naslovi niso šli v Kranj. Srebro je osvojil Jaš Berložnik iz kluba organizatorja, bron pa Olimpijin Robert Djukić. Ilirijina mladinka Tia Primc je bila najboljša v ženski konkurenci, Ema Čerin iz Olimpije in druga mladinska reprezentantka Hana Sekuti iz Fužinarja sta ji čestitali na zmagovalnem odru.

V štafetah so prva tri mesta pri moških zasedli Triglav, Olimpija in Branik, pri ženskah pa Olimpija, Fužinar in Ljubljana.

Ne gre spregledati, da na prvenstvu vnovič manjkajo najboljši. Katja Fain, Janja Šegel, Špela Perše in Martin Bau so še na olimpijskih igrah v Tokiu, predčasno pa sta leto sklenila Neža Klančar in Tjaša Vozel.

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.