Search
Search

Fainova in Bau že začela z vadbo na Japonskem

 

Fukua – Prvi del slovenske olimpijske odprave s Katjo Fain in Martinom Bauom je preko Osake že spečno prispel v Fukuo na Japonskem, kjer bodo potekale sklepne priprave na olimpijske nastope v Tokiu.

“Sem smo prišli z beloruskimi plavalci in francoskimi telovadci. kar nekaj časa je trajalo preverjanje aplikacij in dokumentov ob vstopu v državo ter testiranje. S tem se nam je pot, ki je trajala 26 ur, podaljšala še za nekaj ur,” je po prihodu v Deželo vzhajajočega sonca sporočila trenerka Metka Sparavec.

Nadaljevanje na Japonskem je bilo nato zelo prijetno in prisrčno. “Ljudje tukaj so zelo prijazni in zelo dobro so se pripravili na naš prihod. Vse gre točno po urniku, pa tudi sicer so zelo ustrežljivi in ves čas imamo okrog sebe štiri ali pet ljudi, ki nam pomagajo. V hotelu so celo samo zaradi nas obesili sliko Slovenije,” je pozitivne vtise po prihodu zbrala Sparavčeva.

In za konec. Plavalce je na bazenu nato pričakal tudi pisni pozdrav župana mesta, saj zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa ne more v mehurček, v katerem so zbrani športniki.

Drugi del slovenske odprave na Japonsko potuje 17. julija.

Aleksander Gasser