Janja Šegel prva Slovenka v ISL

Janja Šegel prva Slovenka v ISL

Po Petru Johnu Stevensu, ki je nastopal za Team Iron s Katinko Hosszu, bo Slovenija v elitnem plavalnem tekmovanju ISL v letošnji sezoni zastopana tudi s prvo žensko predstavnico. Ravenska olimpijka Janja Šegel je dobila vabilo enega najboljših moštev Energy Standard.

Slovensko rekorderko na 100 m prosto prva serija tekem čaka skoraj neposredno po olimpijskih igrah v Tokiu, ko bo med 26. avgustom in 24. septembrom nastopila na štirih tekmovanjih v Italiji.

V katerih disciplinah bo koroška plavalka dobila priložnost, bodo pokazale tekme, ima pa slovenska reprezentantka izpolnjene norme na 50, 100 in 200 m prosto, v malem bazenu pa tudi v hrbtnem slogu.

“Zelo sem vesela. Delno je res, da mi pogodba z ISL vsaj začasno rešuje tudi finančni del, vse skupaj pa je tudi izjemna priložnost. Vsaj del leta bom lahko s svojimi vrstniki in to z najboljšimi v plavanju, s katerimi bom končno lahko imela malo več stika, saj na tekmah časa za to ni, ko se vsak pripravlja na svoj nastop. Zame je to tudi velika čast,” je o sodelovanju povedala varovanka Matija Medveška.

Družbo v ekipi ji bodo med drugim delali Švedinja Sarah Sjoestrom, Nizozemka Femke Heemskerk, mlada italijanska svetovna rekorderka Benedetta Pilato, Južnoafričan Chad Le Clos, Francoz Florent Manaudou, Rus Kliment Kolesnikov, … “Nastopanje v takšni družbi je tudi svojevrstno priznanje zame in moje rezultate.”

Šeglova je povedala, da se je za nastopanje v ISL prijavila po posvetu s trenerjem in upala, da jo bodo sprejeli. “To so bili še stari dosežki, z novimi pa bi na to že računala. Ko sem že letos dobila vabilo, kar nisem mogla verjeti. Ja, dobila sem tudi solzne oči in prvih tekme se že zelo veselim.”

Pred tem Šeglovo čaka še nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, kjer bo plavala 100 in 200 m prosto. že konec tedna pa bo na mitingu v Radovljici nabrala tudi nekaj informacij o tekmovanju ISL pri Stevensu.

Aleksander Gasser

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.