Slovenskima umetnostnima plavalkama najvišja ocena doslej

Malta – Slovenski umetnostni plavalki Nika Seljak iz ljubljanske Kataline in Karin Pesrl kranjskega Triglava sta odlično nastopili na mladinskem evropskem prvenstvu na Malti. V prosti sestavi med pari sta prejeli najvišjo oceno v karieri – 68,400 točke, kar je 1,6 točke več kot ob doslej rekordnem nastopu na Slovaškem, kjer sta si priborili nastop na MEP in MSP.

“Uspelo nam je uresničiti zastavljene cilje,” je iz Malte sporočila trenerka Anja Zorko. Uspeh je še večji, saj je Karin nastopila močno oslabljena, potem ko se je ponoči borila s trebušno virozo, ki razsaja med tekmovalkami.

In najbolj razveseljivo je dejstvo, da imata obe Slovenki že v tem trenutku manevrski prostor, da dosežek še izboljšata. Zanesljivo bi 100-odstotno zdravi dosegli še kakšno desetinko več, pa tudi v samem nastopu se da kaj izboljšati. “Opravili sta dobro, sicer pa tudi z nekaj napakami,” je še povedala Zorkova.

“Rezultat je zgodovinski, saj smo končno smo blizu ostalim parom. In z našimi pogoji dela je to res zelo dobro,” je še dejala trenerka, ki bo konec tedna pospremila tekmovalke še na posamični tekmi.

Aleksander Gasser

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.