Na olimpijske igre tudi Martin Bau

Maribor – Slovenska olimpijska odprava v Tokiu se je danes razširila še za enega člana. Vabilo za nastop na igrah je prejel tudi najboljši slovenski moški predstavnik v plavanju Mariborčan Martin Bau, ki ima možnost nastopiti na 400 in 800 m prosto.

Med plavalci imajo zagotovljen nastop tako že Katja Fain (Branik Maribor), Janja Šegel (Fužinar) in “daljinka” Špela Perše (Radovljica). Morebitno vabilo še vedno čakata Tjaša Vozel (Zvezda Kranj) in Neža Klančar (Olimpija).

“Vedel sem, da ta možnost obstaja, nisem pa preveč razmišljal o tem, da ne bi bil preveč razočaran. Vsekakor pa sem po evropskem prvenstvu treniral naprej, Načrt je bil, da treniram vsaj do konca tega tedna in potem vidim, če to povabilo dobim. Vesel sem, da se je razpletlo, kot se je,” je še dejal Bau.

Slednji je v dobri formi, kar je nedavno potrdil z naslovom slovenskega prvaka v akvatlonu. “To sem izkoristil za dober trening, da porabim nekaj energije in poživim svoje priprave. Tudi tečem namreč zelo dobro, kar sem dokazoval že v srednji šoli,” je še dejal Bau.

O načrtih za Tokio pa pravi: “Želim si najmanj najboljši izid v času pandemije covida-19. Že na evropskem prvenstvu sem zelo dobro plaval na 400 m prosto, na 800 m prosto pa se je poznalo pomanjkanje treninga zaradi omejitev pri športni vadbi. A treniram res zelo dobro in morda so v Tokiu dosegljivi tudi osebni rekordi.

Aleksander Gasser
close

Živjo ????
Lepo te je spoznati.

Prijavite se, če želiš prejemati sveže novice iz plavanja (Startne liste, rezultate, v živo, online)!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.