Search
Search

Na Malti premiera za slovenski nastop med pari

Ljubljana, 29. junija (STA) – V Sloveniji se kot nova športna zvrst uveljavlja umetnostno plavanje. Ta teden bosta Nika Seljak in Karin Pesrl prvi Slovenki, ki bosta v tem športu nastopili na tekmi najvišje mladinske ravni med pari. Na Malti ju čaka mladinsko evropsko prvenstvo.

Potem, ko je Nika Seljak leta 2019 postala prva slovenska sinhrona plavalka, ki je nastopila na mladinskem evropskem prvenstvu, sta si tekmovalki ljubljanske Kataline in kranjskega Triglava letos priborili še nastop v prosti sestavi med pari.

Normo za nastop na mladinskem evropskem in svetovnem prvenstvu na Malti in v Kanadi sta dosegli aprila na Slovaškem. Obe sta dosegli tudi posamično normo za nastop na MEP, Seljakovi pa je za nastop na članskem prvenstvu zmanjkala zgolj točka. Na Malti bo Seljakova startala tudi v prosti sestavi med posameznicami.

“Nika je spomladi opravljala še maturo, kljub temu pa smo skušali narediti čim več treningov. V zadnjem obdobju sta bili v vodi skupaj tudi po šest ur na dan in mislim, da smo postorili vse, za čim boljši nastop,” je tik pred tekmo povedala trenerka Kataline Anja Zorko.

Ta pravi, da je bil poudarek predvsem na višini telesa v vodi in na nekaterih dvonožnih elementih. “V Krško smo šli tudi po pomoč pri izraznosti. Sicer pa smo dodali še en zahtevnejši element v sestavo in skušali popraviti čim več malenkosti, da morda dobimo kakšno desetinko točke več. Mislim, da smo naredili vse, kar so nam omogočali pogoji in počakajmo na tekmo.”

2021-06-29/15:56 ag/alz © STA 2021