Search
Search

Ravne v znamenju mladih

Ravne na Koroškem – Že druga epidemična sezona še naprej močno zaznamuje tudi slovenska plavalna tekmovanja. Eden najmočnejših mitingov v državi, miting na Ravnah na Koroškem, bo zato letos minil brez tradicionalno močne udeležbe. Finali se bodo oba dni začeli ob 17. uri.

V soboto in nedeljo bodo v ospredju zanimanja predvsem mladi plavalci, ki še lovijo normo za nastop na mladinskem evropskem prvenstvu, ki ga bo med 6. in 11. julijem gostil Rim. Za mlade boi rim tudi posebna priložnost, saj bo po desetletju vrhunsko tekmovanje vnovič v odprtem bazenu.

Med kandidati, ki so se že priporočili selektorju Gorazdu Podržavniku za reprezentanco so Miha Vinatr, Zala Pogačar (Oba Triglav), Jaka Pušnik, Sara Mihalič (oba Olimpija), Mojca Marčun (Radovljica) in Tia Primc (Ilirija). Ravne bodo zadnja priložnost še za preostale, kje rimajo možnosti za pridružitev ekipi predvsem še v Ribnici in v domačih Ravnah.

Med članskimi reprezentanti so za tekmo prijavljeni Peter John Stevens, Primož Šenica Pavletič, Janja Šegel in Daša Tušek. Za člansko konkurenco bo bolj pomembne prihodnji teden, ko bodo plavalci nastopali na mitingih v Zagrebu in Banja Luki.