Za konec še dva rekorda štafete 4 x 200 m prosto

Helsinki, 08. julija (STA) – Slovenski plavalci so zadnji dan mladinskega evropskega prvenstva na Finskem sklenili s finalom ženske štafete 4 x 200 m prosto. Janja Šegel, Katja Fain, Mojca Hancman in Sara Račnik so kar dvakrat popravile slovenski mladinski rekord, v finalu doseženi izid 8:12,75 pa je zadostoval za šesto mesto.

S tem se nadaljuje tradicija slovenske ženske štafete na 4 x 200 m prosto, ki je svoj vrh doživela s člansko kolajno na evropskem prvenstvu v Debrecenu 2012, sicer pa je imela Slovenija kar trikrat svojo žensko štafeto tudi na olimpijskih igrah, kjer ob gostiteljicah nastopi po 15 najboljših ekip sveta.

Zadnji dan sta na MEP v predtekmovanju nastopila še Marcel Primožič, ki je na 50 m prosto zasedel 54. mesto, Aida Jusić pa je bila 67. na 50 m delfin.

Selektor Gorazd Podržavnik, ki bo v tem tednu objavil tudi spisek potnikov za evropsko člansko prvenstvo v Glasgowu, je z doseženim mladinske vrste lahko zadovoljen. Triglavanka Tina Čelik je z bronom na 50 m prsno poskrbela za kolajno in stopničke, sicer pa so si mladi slovenski plavalci priplavali kar šest finalnih nastopov in 16 uvrstitev do želenega 16. mesta.

Plavalna sezona se bo nadaljevala konec tedna z mitingom v Radovljici, kjer se bodo zadnjič pred potjo na EP predstavili najboljši Slovenci.

2018-07-08/20:11

ag/ag