Plavalci na zadnje teste pred kranjsko plavalno tekmo leta

Ljubljana, 11. aprila (STA) – Plavalna sezona se bliža prvemu vrhuncu. Prihodnji teden bo Kranj gostil odprto prvenstvo Slovenije, kjer se obeta močna konkurenca, za slovenske reprezentante pa bo to praktično edina tekma za lovljenje norm za nastope v reprezentancah. Preverjanje forme za Kranj je na vrsti že ta konec tedna na mitingih v Eindhovnu in Beogradu.

V Eindhovnu bodo nastopili izkušena Radovljičanka Anja Klinar, ter mladi plavalki Olimpije in Ljubljane Neža Klančar in Tara Vovk. “Osnovni cilj je, da pred tekmo preveriva formo. Enostavno potrebujeva en močan start,” o plavanju Klinarjeve pravi njena nova trenerka Urška Potočnik, ki priznava, da se s plavalko še vedno privajata na sodelovanje, zato bo Eindhoven pomemben tudi zanjo.

Pri mlajših plavalkah je več vprašanj. “Glavni cilj je tekma tri tedne po koncu višinskih priprav. Eindhoven pa sem izbral, ker je tukaj konkurenca močna in se mora Neža res potruditi za dosežek. Po drugi strani pričakujem tudi povratno informacijo, kako nanjo dejansko vpliva višina in če morava v prihodnje kaj spreminjati in prilagajati. Tekma, kjer bi zmagala brez težav, zato ne pride v poštev,” je pot Klančarjeve na Nizozemsko razložil trener Olimpije Tomaž Torkar.

V Beogradu bo med boljšimi slovenskimi plavalci nastopila le plavalka kranjske Zvezde Tjaša Vozel. “Tudi za naju je glavni cilj Kranj. V Beogradu je zato želja, da se na 100 m prsno spusti pod 1:10 minute, potem pa se spočijeva za naslednji teden,” je cilje v srbski prestolnici razložil trener Igor Veličkovič.

2018-04-11/12:24

ag/ke