Klinarjeva zmagovalka Zlatega medveda v Zagrebu

Zagreb, 11. junija (STA) – Radovljiška plavalka Anja Klinar je zmagovalka mednarodnega plavalnega mitinga Zlati Medved v Zagrebu. Za njo sta se zvrstila Madžarka Laura Vanda Illes in domači plavalec Mislav Sever. S 4:13,29 na 400 m prosto pa je Klinarjeva dosegla tudi najboljši ženski izid mitinga.

Klinarjeva je prepričljivo slavila na 200, 400 in 800 m prosto. “Glede na to, da je nastopila iz polnega treninga, so izidi kar OK. To je bil zadnji test pred sredozemskimi igrami in tam bodo cilj najboljši dosežki letos,” je za STA po nedeljskih tekmah kratko komentirala njena trenerka Urška Potočnik.

“Doslej sem v sezoni nastopala bolj na trening tekmah, da ostanem v ritmu. V Zagrebu pa sem si želela še nekaj boljše izide, a glede na to, kar se mi je dogajalo cel teden na vseh področjih, sem z dosežkom na 400 m prosto res zadovoljna, saj sem zelo utrujena. Za 800 m prosto lahko dodam, da sem res plavala le za trening, za še boljši izid pa bi ob sebi potrebovala še kakšno močnejšo tekmico,” pa je dodala štirikratna olimpijka z Jesenic in za sredozemske igre napovedala: “Državni in osebni rekord so nerealni, pričakujem pa velik napredek in zelo dobre izide.”

Na tekmi je uspešno nastopila tudi mlada radovljiška plavalka Manca Marčun in osvojila zmagi na 100 m prosto in 200 m delfin, kjer je dosegla tudi nova osebna rekorda, na 200 m prosto in mešano pa je bila druga.

2018-06-11/08:07

ag/am